dissabte, 6 d’agost del 2011

TOSSA IMPORTA LA CRISI DELS PAISOS DEL NORD D'AFRICA.




Mentre que els diaris en van plens de que a “Tossa es passarà el rasclet” i una funcionaria de l’Ajuntament es passeja amb una màquina de fotografiar i una llibreteta prenent apunts de cada establiment per tal d’actualitzar els padrons d’obertures, ocupació a la via pública, tendals, rètols, etc. , mentre s’aprova un nou Pla de Sanejament que contempla la puja de l’IBI un 54%, això en un país a on tot son retallades i augments, que si l’IVA, que els carburants, etc. les eminències locals només tenen el chip en GASTAR, GASTAR i GASTAR MÉS.

La socialista, que per deformació de militància(és que els socialistes no en foten una de bona, com aquets deficitaris quilòmetres d’AVE que han estès a la geografia hispànica o aquets aeroports obsolets que veuen els avions volant pel sobre d’ells i que hi passen de llarg) si si... la mateixa socialista que en una ocasió va dir que a Tossa no vivíem del turisme, la que va hipotecar al poble amb una revisió de POUM que no contemplava sol d’us hoteler ni reserva de sol per equipaments educatius, ella que fa de mestra, la que va embargar Tossa amb voluminosos crèdits i va farcir l’ajuntament amb personal obsolet, la que no va voler la Fundació Palau i Fabre a Tossa, la de Can Ganga del cablejat elèctric fora de normativa i sense pla museìstic, la del CIFars que als dos anys de la inauguració va deixar de funcionar i que te la porta d’entrada en el lloc més amagat de l’edifici, ara vol atacar el cor del Patrimoni Monumental Local amb la construcció d’un auditori a la Vila Vella i fer a Tossa el festival de referència a la Costa Brava, desbancant el de Cap Roig i al de Perelada. Que comenci a buscar a un Emilio Botín o a un Amancio Ortega perquè li facin el mecenatge, si no és així, es voler fer la guerra a la Royal Navy d’amunt de neumàtics salvavides. Menys mal que Cultura no li permetrà tocar ni una sola pedra. Tots aquestes actuacions a la antiga esglèsia de Sant Vicenç, altament deficitaris, i si no, ja ho veurem, i a resar perquè al far no es presenti un inspector de treball .... i millor callar. I mentre tant totes les instal•lacions municipals fora de normativa , però no importa gaire que totes les estufes de la Llar d’Infants estiguin connectades al mateix diferencial i es cali foc, o que resti el dipòsit de gas-oil de la Casa de Cultura per inhertitzar amb el corresponent risc d’explotar, o que el panell de llum del Museu, etc. VIVA LA FIESTA!!!!!!!!!!!!. PILAR ETS MÉS PERILLOSA QUE UNA CAIXA PLENA DE BOMBES!.

I per acabar-ho d'adobar, una fira de ZOCO MAGREVÍ cada setmana, Fira d’Articles Artesans Catalans, com si el fuet de l’Espatec de casa Terradellas que venen a Can Castanyo o a Can Palou fos “made in China”!!!!!!!!!!!!!, i no ni ha prou amb un dia, TRES DIES cada setmana, que si hi afegim el mercat del dijous, perquè tot surt d’allà mateix, quatre dies a la setmana que te que suportar el comerç local de competència deslleial, perquè deixem-nos de frivolitats, qui dona vida al poble és el comerç local, les dones de dependentes, el transportista que porta el genero, el lampista i el pintor que et fan el manteniment, el paleta que et fa les reformes, etc. Perquè aquets comerciants del Zoco, repleguen i ja no els veus més fins que tornen a venir a replegar (fins i tot repleguen la llum de les faroles), i avui el turisme ve amb un pressupost per gastar, i els diners que gasten a la fira no els gasten a cap altre lloc, i als que ens fan pagar els plats trencats és als tossencs, perquè a 30€ per parada al mercat pocs plats poden pagar-se. RES DEL QUE FAN, NO TE NI CAP NI PEUS.

I tot a través d’una associació privada de “marxants” que veten a un tossenc que hi volia muntar una paradeta.