dilluns, 14 de març del 2011

Can Ganga, CI dels Fars, Etc. I qui ho manté tot això?

ÚLTIMA ACTUALITZACIÓ DILLUNS, 14 DE MARÇ DE 2011 05:00 H
Ortega avisa que alguns ajuntaments no podran mantenir els nous equipaments




La vicepresidenta alerta que hi ha consistoris que 'han estirat més el braç que la màniga'

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha advertit aquest diumenge que alguns municipis catalans podrien tenir problemes per mantenir els grans equipaments construïts els darrers anys perquè 'sovint hem estirat més el braç que la màniga'. Ortega ha recordat que el Govern abordarà la llei de governs locals perquè els ajuntaments 'estan assumint cada cop més competències amb menys recursos' i cal veure 'qui pot exercir amb més eficiència les competències i els serveis que necessita la gent'. La vicepresidenta ha insistit que el Govern buscarà mesures que garanteixin la bona marxa i l'eficiència dels ens locals i que l'aprimament de l'administració també s'ha de fer des dels ajuntaments.

Ortega ha advertit que els darrers anys a Catalunya s'ha seguit una política de construir grans equipaments i que 's'ha estirat més el braç que la màniga', per la qual cosa creu que ara molts pobles i ciutats podrien tenir problemes per mantenir aquestes noves infraestructures, en un context en què 'l'administració més propera està assumint cada cop més competències sense tenir prou recursos'.

La vicepresidenta del Govern ha dit que el Parlament abordarà la llei dels governs locals que marcarà 'qui pot exercir amb més eficiències les competències i serveis que necessita la gent'. Tot i que Ortega no ha concretat quan es podria impulsar aquesta llei, sí que ha apuntat que mentrestant el Govern buscarà mesures 'per garantir la bona marxa i eficiència dels ajuntaments'.

Ortega ha insistit que el principi d'austeritat que ha de permetre aprimar l'administració també s'ha d'aplicar als ajuntaments, la qual cosa implica també, segons ha dit, prioritzar aquells projectes socials i que afectin la vida de les persones, 'per damunt de les infraestructures'. La vicepresidenta ha criticat novament el govern espanyol perquè és 'incapaç d'abordar ara el finançament local i ho relega a finals d'any'. En aquest sentit, ha afegit que 'els preocupen més les eleccions que el món local'.

.