dimecres, 21 de juliol del 2010

TOTS AMB SOLIDARITAT CATALANA





Suport a Solidaritat Catalana,

El passat 10 de juliol més d’un milió de catalans varem avançar des del Passeig de Gràcia a la Plaça Tetuan reivindicant el dret democràtic a decidir, protestant per la sentència del Tribunal Constitucional en vers l’Estatut d’Autonomia.

Espanya és l’únic estat que en la seva Constitució no reconeix la pluri-nacionalitat en el seu territori. Els catalans en referèndum varem votar un estatut que el ribot del Sr. Alfonso Guerra i posteriorment la sentència del Tribunal constitucional, fent de tisores del PP, han desfigurat.

Avui el clam cap a la INDEPENDÈNCIA no és exclusiu d’una minoria de catalans amb sentiments identitaris, és una qüestió de dignitat de més ampli abast, fins el punt que en la darrera enquesta publicada a La Vanguardia dona majoria als partidaris de que Catalunya s’independitzi d’Espanya. És el dèficit democràtic dels espanyols qui ha dimensionat el SENTIMENT INDEPENDENTISTA dels catalans.

El context europeu ha variat i avui és possible la INDEPENDÈNCIA, podem anar a Brussel•les sense necessitat de passar per Madrid, integrats en una confederació de països europeus que és el que s'escau avui en un mon globalitzat. Els politòlegs apunten que els petits estats s’organitzen millor que els estats grans. Flandes, Euskadi i Escòcia son exemples de nacions que reivindiquen la INDEPENDÈNCIA en el marc europeu, països similars a Catalunya.



El dia 10 varem donar un pas molt important, però cal seguir avançant, ara ja ens cal un referent que aglutini i que lideri aquest moviment que va iniciar-se amb les consultes populars i que va vertebrar Omnium Cultural. Solidaritat Catalana pot ser qui ho faci realitat, per aquest motiu cal donar-li suport, jo avui m’hi he adherit i és important que el major nombre de catalans abonem la proposta d’unitat que ahir varen fer Joan Laporta, Alfons López Tena i Uriel Bertran. Ara és un bon moment per fer-ho possible, adhereix-te a Solidaritat Catalana a la web http://www.solidaritatcatalana.cat/.

.